Pripremite se na bojanje kose

Nakon nebrojenog puta bojanja kose mušterija koje dolaze u naš salon, iz iskustva nam se neke stvari redovito ponavljaju. Iako je većini naših mušterija jasno dosta toga što se tiče bojanja kose, neke stvari nije naodmet naglasiti.

Prije bojanja kose – provjerite što ustvari želite

Raznobojna pletenica
Raznobojna pletenica

Koliko ste ustvari spremni na promjene? Jeste li više tip koji ide na sigurno ili vas ništa ne može iznenaditi vezano uz vašu kosu? Jedna stvar je razmišljati o tome kako će izgledati vaša kosa s određenom bojom kose, druga je kad je to stvarnost. Poznavajući sebe i svoju tolerancije na promjene ćete najbolje moći odlučiti koja je to promjena i boja uz koju ćete se osjećati najbolje. Prava boja za vas je ona s kojom biti uvjereni da ste najbolje izdanje sebe i nikako drugačije – a ovo nema veze s bojom koju ste vidjeli negdje na instagramu ili kod neke druge osobe.

Koliko dobro boja kose koju želite izgleda u stvarnosti?

Farbaona - crvena kosa
Farbaona – crvena kosa

Već smo bili govorili o tome kako su očekivanja jedno, a stvarnost drugo – naročito kod boja kose. Ukoliko ste već negdje na internetu ili u časopisu našli boju koja vam se iznimno sviđa, probajte naći nekog uživo tko tu boju i nosi. Na taj način ćete biti u mogućnosti bolje odlučiti sviđa li vam se ustvari to ili biste željeli ipak nešto drugačije. Naročito ako se radi o nijansama – na primjer da li toplija ili hladnija nijansa blond boje.

Budite spremni na kompromise

Farbaona - balayage
Farbaona – balayage

Spremni smo vam uvijek ugoditi u vašim željama, koliko god lude bile – no ipak, znamo par stvari o frizurama, kosi i bojanju. Ovisno o vašem tonu kože, obliku lica i trenutnoj boji ćemo možda imati par prijedloga koji nisu identični vašoj početnoj ideji. Naravno, krajnja odluka je ipak na vama, no tu smo da pomognemo. Ukoliko vas na nešto upozorimo što kasnije neće dobro izgledati, vjerujte nam da je to kako bi vi bili zadovoljniji svojom kosom a i mi krajnjim ishodom.

Nema smisla kriti stvari od nas

Farbaona - siva boja kose
Farbaona – siva boja kose

Možda sami kod kuće bojate kosu zadnjih par godina ili je, kad stignete kod nas, prvi put da se susrećete s bojanjem kose. Nemate zašto kriti bilo što od nas, vjerojatno ćemo vidjeti i sami. Na žalost, neke stvari tek kad u igru dođe boja i izbjeljivač, a onda je često već kasno da se korigira ono što ste nam prešutjeli. Jedna stvar je sigurna – ukoliko vas pitamo da li je prije bilo kakvih tretmana na kosi, to je jedino zato jer želimo da boja uspije kako ste zamislili.

Korekcije su dugotrajnije i kompliciranije nego dobra boja odpočetka

Narančasta boja kose
Farbaona – narančasta boja kose

Iako je ovo vezano i uz to jeste li se pripremili na novu boju kose, češće je stvar da ispravljamo stvari koje su krenule krivo kod kuće ili kod nekog drugog. Korigirati ćemo sve što vam ne odgovara, no uzmite u obzir da će za to najčešće trebati vremena. I nemojte se sramiti reći što se dogodilo, kao stručnjaci za bojanje kose smo već do sad vidjeli i čuli sve moguće i nemoguće.

Strpljenje je zlato

Farbaona - blond kosa
Farbaona – blond kosa

Za promjene je potrebno vrijeme što nekad uključuje i par dolazaka do nas. Dolazaka kroz koje ćemo postepeno doći do boje koju želite ukoliko to nije moguće odmah. Sigurno volite svoju kosu, zašto bi onda željeli uništiti je prebrzim tretmanima (pogledajte video u članku o očekivanjima i stvarnosti)?

Lakše je potamniti nego posvijetliti

Srebrna boja kose

Ako već imate svijetlu kosu, potamniti je ili obojati tamnijom bojom će biti najmanji problem. No, obrnuto je totalno druga stvar. Uz upotrebu izbjeljivača biti će potrebne i korekcije neželjenih nijansi koje ostaju nakon toga. I to često ne samo u jednom tretmanu. Pitajte plavuše

Nezadovoljni ste bojom? Recite nam to odmah

Srebrno - crna frizura

Ako vam se ne sviđa nijansa boje koju vidite kad sjedite kod nas na stolici, recite nam to odmah. Velika je šansa da ćemo moći to pretvoriti u ono što vam je želja i prije nego izađete iz salona. Jer želimo da ste ponosni svojom kosom. No isto tako – ukoliko mislite da to nije to još dok vam je kosa mokra – poslušajte nas i pričekajte ipak, teško je odmah procijeniti boju dok se kosa ne osuši do kraja.

Što nakon bojanja kose?

Obojana kosa - ljubičasta
Obojana kosa – ljubičasta

Ovo je nešto što mnogi zaboravljaju – kosa nije fasada kuće pa da ste gotovi s njom jednom kad je obojate. Boju kose je potrebno održavati, od pravog šampona i regeneratora za čim manje ispiranje boje do maski za održavanje zdravlja kose. Ukoliko ste u potpunosti promijenili boju kose, vjerojatno s vašim dosadašnjim produktima koje ste do sad za to upotrebljavali nećete biti toliko zadovoljni. Stoga nas pitajte za savjet nakon bojanja, možemo vam uvijek dati par prijedloga koje bi bolje odgovarali novoj boji kose.

Facebook Komentari