Probna vjenčana frizura

Probna vjenčana frizura je jedna od stvari oko koje mušterije često imaju krivu predodžbu ili ih se boji pitati. Svaka od mladenki naravno želi izgledati čim bolje, no neke se razočaraju prilikom glavne probe prije vjenčanja. Ovo nikako ne mora biti slučaj, no potrebno je da se pripremite kako bi ovo prošlo bez puno stresa.

Vjenčana frizura - fotografija: Small Weddings
Vjenčana frizura – fotografija: Small Weddings

Vjenčanica

Prvo i osnovno što je potrebno prije nego i počnete razmišljati o vjenčanoj frizuri je – da nabavite vjenčanicu! Zvuči malo čudno, no razmislite – frizura i šminka, pa čak i cipele su tu da poboljšaju glavnu zvijezdu tog dana: vas u vjenčanici.

Osim toga, samo prema izgledu vjenčanice i vašem licu ćemo vam moći savjetovati oblik frizure i eventualne dodatke u kosi. Frizura može biti savršena i stajati vam prekrasno, no ako nije u skladu s vjenčanicom može izgledati lošije nego što bi to trebalo biti.

Predložite svoje ideje

OK, ovo je na neki način normalno, no – čim više toga pogledate okolo i donesete slika na mobilnom telefonu ili ih pošaljete, lakše će nama biti da shvatimo što vam se sviđa. Naravno, i što vam se ne sviđa – stoga navedite i to, da ne bi započeli u krivom smjeru.

Čim više informacija imamo, time vas bolje možemo savjetovati i napraviti frizuru prema vašim željama – jer tu smo da vi budete zadovoljni. To uključuje i kako biste se željeli osjećati na vašem vjenčanju u smislu stila. Nešto više tradicionalno ili modernije? Skromno ili sofisticiranije? Definitivno razmislite o tome prije same probne frizure.

Farbaona - vjenčana frizura
Farbaona – vjenčana frizura

Pripremite se kao za veliki dan

Da, riječ je samo o probnoj vjenčanoj frizuri, ali ćete predodžbu o njoj dobiti samo ako se za nju pripremite kao i za veliki dan. Uredite se u potpunosti što naravno uključujuće i šminku, jer bez nje ni frizura neće biti tako veličanstvena. Možda zvuči pretjerano, no bez šminke i u trapericama će vam stvarno biti teško da si zamislite kako će vjenčana frizura izgledati u punom sjaju.

raskošna pletenica
Farbaona – raskošna pletenica

Dobro je stoga da pripremite i odjeću u skladu s prigodom, a naročito da uskladite s bojom vjenčanice koju ste odabrali (da, većinom je to bijelo, no sve više imamo i drugih boja). Ukoliko možete probu vjenčanice uskladiti da je isti dan kao i probna vjenčana frizura – ovo je savršena prilika za u potpunosti znati kako ćete izgledati na vjenčanju.

Planirajte izlazak

Probna vjenčana frizura bi trebala biti proba u pravom smislu riječi. Što uključuje i provjeru kako se kosa ponaša i nakon višesatnog izlaska i plesanja. Naravno, ukoliko će vjenčana frizura imati dodatke u kosi, njih za izlazak možete zanemariti. Ukoliko frizura prođe i ovaj test, u potpunosti ste mirni za vaš najvažniji dan da neće biti nikakvih problema. A ako se bilo što i dogodi što ne bi trebalo (poput npr. nestašnih pramenova), upozorite nas da na to obratimo pažnju kad je vrijeme za vjenjčanje.

Farbaona - vjenčana frizura
Farbaona – vjenčana frizura

Kada je vrijeme za probnu vjenčanu frizuru?

Ovo je ustvari dosta malo važno (naravno, godinu dana unaprijed ipak nema smisla) – možete i dan-dva prije vjenčanja! Važno da je najvažniji dio – vjenčanica, spreman. Okvirno je preporučljivo do par mjeseci prije vjenčanja – dovoljno da još imate sve u glavi a opet ne toliko kasno da to napravite u strci zbog drugih obaveza koje se kasnije nagomilaju.

Je li probna vjenčana frizura stvarno potrebna?

Sve ovisi od osobe do osobe, no ipak ima nekoliko razloga za nju. Kao prvo, osjećati će se mirnije kad se približava taj dan. Nećete se imati zašto brinuti za frizuru, znate točno kako će izgledati. Također, imati ćete dosta vremena da nam na miru velite što i kako želite, nešto što će vam biti zadnje na pameti na jutro na dan vjenčanja. Možda ono što ste zaželjeli ipak i ne izgleda tako dobro kao u vašim mislima? Ovo bi bila noćna mora za saznati tek ujutro pred vjenčanje i nakon toga tražiti neko ubrzano polurješenje…

Facebook Komentari