Nova boja kose! Treba li ovo pratiti i nova šminka?

Promjena boje kose, naročito ukoliko je drastična je ono što će vama samima već biti dovoljan šok za pogledati se u ogledalo. No, treba li se ujedno promijeniti i šminka koju ste do sad uobičavali nositi ako je već napravljena promjena kao nova boja kose?

Farbaona - tamno tirkizna boja kose
Farbaona – tamno tirkizna boja kose

Pitanje je možda teže odgovoriti nego što izgleda, jer prvenstveno ovisi o vašoj koži i tenu, no općenito rečeno bi bilo dobro da prilikom šminkanja nakon bojanja kose provjerite je li sve i dalje u redu – i uskladite šminku s novom bojom kose ukoliko je to potrebno. Kao prvo, već pri savjetovanju ćemo provjeriti odgovara li boja kose koju ste zaželjeli s vašim tenom. Ukoliko to nije tako, predložiti ćemo najsličniju boju željenoj ali koja ipak odgovara vašoj koži. Ipak je drugačije dok vidite na nekoj drugoj osobi da joj stoji određena boja kose – može biti da vama ta boja uopće ne bi stajala.

Farbaona - unicorn boja kose i pletenica
Farbaona – unicorn boja kose i pletenica

Obrve

Jednom kad ste promijenili boju kose, provjerite i što sa šminkom. Za početak, najveći će utjecaj imati obrve. Stoga, ukoliko ste s tamne posvjetlili kosu, prikadno će biti i upotrebljavati svjetliju nijansu produkata za obrve. Što uključuje olovku, sjenilo i maskaru ako je upotrebljavate. Ako je promjena bila na tamnije, tamnija nijansa obrva će dodatno naglasiti obrve u skladu s kosom. O usklađivanju nijanse obrva s novom bojom kose će najviše ovisi izgleda li vam ta nova boja skladno ili ne. Bojanje obrva u novu boju često nije potrebno, no kod velikih razlika u slučaju njihove prirodne boje i nove boje kose može biti preporučljivo – jer, ipak ima trenutaka i kad nemate vremena za kompletno šminkanje uključujući obrve.

Farbaona - tamno ljubičasta boja kose
Farbaona – tamno ljubičasta boja kose

Svjetlije ili tamnije?

Često dobijemo pitanja i da li je potrebno promijeniti podlogu – i za to postoji jedan jedini odgovor – ne. Puder mora pratiti isključivo ten vaše kože i ovo se ne mijenja ni s novom bojom kose, ona je već prilikom bojanja morala biti usklađena s ovime kako izgled ne bi izgledala umjetno. Prilikom izbora rumenila pak je stvar drugačija – nešto tamniji ako je nova boja kose tamnija, a svjetliji ukoliko je svjetlija.

Farbaona - balayage
Farbaona – balayage

Toplije ili hladnije nijanse?

Ton cjelokupne šminke bi bilo dobro da prati novu boju kose – toplije nijanse ukoliko je riječ o toplijoj boji kose poput zlata, naranče, meda i slično, a hladnije za plave i pepeljaste nijanse kose. No, ovo ne znači da morate u potpunosti pratiti istu boju kose i šminke – dovoljno je da uskladite tonove po toplini i svjetlini.

Farbaona - vatreno crvena boja kose
Farbaona – vatreno crvena boja kose

Kako naglasiti novu boju kose?

Ako se radi o velikoj promjeni boje kose, možda će najveći problem biti kako je dovoljno naglasiti. Ukoliko ste skloni jačem makeup-u, možda će biti bolje da započnete s čisto laganom šminkom, te eventualno dodate bronzer ili rumenilo da začinite šminku. Na taj način će nova boja kose u potpunosti doći do izražaja.

Facebook Komentari