Korona virus i obojana kosa – kako je održavati?

U zadnjih nekoliko dana dobijamo dosta upita vezano uz bojanje kose kod kuće s bojama iz dućana – zbog trenutnog stanja s korona virusom i činjenice da nam je salon zatvoren što je i razlog što smo morali otkazati mnoge unaprijed dogovorene termine.

Farbaona - ledeno plava kosa
Farbaona – ledeno plava kosa

Shvaćamo da vam je teško gledati izrast koji se svakim danom sve više povećava. Također, boje se polako i ispiru te se pitate što će se dogoditi kad se isperu. Stoga kroz upite u inbox dobijamo puno pitanja kako da ovo sami riješite kod kuće.

Boje iz dućana – jesu li one stvarno rješenje?

Ukoliko ste mislili da se ovo lako možete riješiti bojama iz dućana, nemojte ni pokušavati. Iako su boje koje možete kupiti u dućanu čak i od istog proizvođača, ne radi se o istim bojama koje se koriste u salonima. Također, kod boje koju vidite na kutiji se uopće ne vodi obzira o tonu i podtonu vaše kose. Samim time vama samima teško predvidjeti rezultate jer uopće ne moraju izgledati kao oni na slici. Možda i najgora stvar kod ovih boja je njihov sastav: koji često uzrokuje da nakon bojanja možete imati isušenu i lomljivu kosu.

Farbaona - ljubičasta boja kose
Farbaona – ljubičasta boja kose

Problemi koje stvorite sami ovakvim bojanjem se često ne mogu lako ispraviti. Naročito u ovo vrijeme kad ne možete samo doći istog trenutka u salon i pitati nas za to. Stoga, stvarno vas molimo da to ne radite – izrast i izbljedelu boju možemo bez problema vratiti u puni sjaj već prilikom prvog posjeta kod nas kad će to biti moguće, no ispravljanje krive nijanse nastale bojanjem krivom bojom može potrajati i nekoliko mjeseci. Da ne govorimo o šteti nastaloj na kosi gdje ovo može imati katastrofalne posljedice po zdravlje kose.

Što ustvari možemo učiniti kod kuće?

Što činiti onda u tom slučaju? Ništa previše što se tiče bojanja, ostanite kod kuće i čekajte da ovo vrijeme prođe.
Možda vam boja kose neće biti savršena neko vrijeme, no bolje i to nego da i nakon ove korona virus krize morate izbjegavati izlazak iz kuće zbog nastalih problema.

Farbaona - pastelno narančasta nijansa
Farbaona – pastelno narančasta nijansa

Ono što u svakom slučaju možemo preporučiti je njega kose da ostane zdrava iako možda i nije boje koju želite. Ovo uključuje maske i regeneratore, kao i čim rjeđe pranje kose – kao i ostali savjeti iz našeg serijala o održavanju boje kose.

A čim to ponovo bude moguće – dozvolite nam da vašu boju kose ponovo dovedemo do savršenstva 🙂

Farbaona - boja kose
Farbaona – boja kose
Facebook Komentari